تحولات منطقه

۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۴۱
کد خبر: ۵۳۵۰۶۷

محققان آنزیم جدیدی کشف کرده اند که تولید یک نوع داروی پارکینسون را ارزان تر و سریع تر می سازد.

ساخت ارزان تر و سریع تر داروی پارکینسون
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محققان دانشگاه های منچستر و یورک این آنزیم را در نوعی قارچ به نام Aspergillus oryzae که برای ساخت سس سویا استفاده می شود، کشف کردند.

بیشترین تاثیر این آنزیم می تواند در طبقه ای از داروها به نام مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAO) باشد.

نمونه ای از این نوع دارو، Rasagiline است که با افزایش ماده ای در مغز که بر عملکرد حرکتی تاثیر می گذارد، به بیماران پارکینسونی کمک می کند. این مواد به کاهش لرزش های غیرارادی مرتبط به پارکینسون کمک می کند.

این دارو هم برای مبتلایان به بیماری پارکینسون که بیماری آنها در مرحله اولیه قرار دارد و هم برای افرادی که بیماری آنها در مرحله پیشرفته قرار دارد کارایی دارد و به ویژه برای مقابله با علائم غیر حرکتی این وضعیت مانند خستگی مفید است.

اکنون محققان موسسه بیوتکنولوژی منچستر، بیوکاتالیست جدیدی معرفی کرده اند که موجب تسریع روندی به نام reductive amination می شود. این روند یکی از مهم ترین روش ها برای سنتز آمین های کایرال است که بلوک های ساختمانی شیمیایی مهمی در تولید محصولات دارویی محسوب می شوند. کشف RedAms به معنی کشف مسیرهای کاراتری برای سنتز آمین کایرال از جمله داروهایی مانند Rasagiline است.

کاربست RedAms به کاهش چشمگیر زمان لازم برای سنتز منجر می شود که تاثیر مثبتی بر قیمت و نیروی انسانی مورد نیاز برای تولید آمین های کایرال نیز دارد.

این دستاورد در نشریه Nature Chemistry منتشر شده است.
 

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.